Als u onlangs een Philips HD-TV hebt gekocht, is de kans groot dat u een gratis röntgenschijf krijgt toegestuurd om de storing te analyseren. Er is één mogelijke reden waarom u deze schijf niet hebt ontvangen: de HD-TV die u onlangs hebt gekocht, heeft een andere bedrading dan de TV die u eerder had.

Alle televisies zijn gebaseerd op dezelfde standaard, ondanks de verschillende systemen die worden gebruikt. De standaard heeft vier nummers die uniek zijn voor elke fabrikant, en als u de achterkant van uw huidige TV openmaakt, ziet u vier draden – stroom, audio, video, en aarde. Al deze draden moeten samenkomen in één kabel met één connector aan één uiteinde. Er kunnen een paar verschillende soorten stekkers zijn, maar dit is standaard.

Wanneer u uw TV koopt, krijgt u een doos aan de onderkant waarin de schroeven voor de kabels zitten. Aan de zijkant van de doos ziet u vier kleine metalen clips. Als u accessoires zoals een Blu-ray speler of extra geheugen hebt, vindt u ook een poort voor deze clips. Als alle kabels in de doos zitten, hoef je alleen nog maar de schroeven vast te draaien en je bent klaar om te gaan!

U moet er wel rekening mee houden dat als u de doos eenmaal in elkaar hebt gezet, het bijna onmogelijk is om de kabels eruit te halen. Als het nog niet helemaal tijd was om de schroeven vast te draaien, zou je de schroeven los kunnen laten en hopen dat er geen ander los mechanisme vast komt te zitten. Als u de schroeven echter wel vastdraait, zult u merken dat de volgende stap is om de bovenkant van de doos eraf te wippen en de losse draden achter de metalen clips te duwen. Het is dan gewoon een kwestie van het overtollige draad te strippen.

Als u klaar bent, moet u het systeem testen. Een van de eerste dingen die u moet doen is de draden in de gaten houden en controleren of ze nog aangesloten zijn. Als ze allemaal zijn aangesloten, moet u doorgaan naar de volgende stap van het aansluiten van de accessoires.

Als u een huiseigenaar bent, hoeft u deze stappen niet te doen. Het reparatieproces is meestal pijnloos en is slechts een kwestie van wat hardware vervangen en nog wat vervangen. Voor commerciële bedrijven kunnen de kosten echter wat hoger oplopen.

U kunt een beetje meer vertrouwen in uw TV reparatie-ervaring door het vermijden van grote reparatiewerkplaatsen. De meeste van de grote winkels hebben de neiging om een genot voor dieven en huis inspecteurs. Niet alleen zijn deze plaatsen populair omdat ze ontvangen een grote hoeveelheid verkeer per dag, er zijn een heleboel van hen die stelen van de oude en geven de nieuwe kabel reparatie mensen de slip.

Als u echter besluit om de middenman te elimineren en zelf voor de reparaties te betalen, is het van cruciaal belang dat u alleen merkkabels gebruikt om ondermaatse kwaliteit en onbeschermde apparatuur te voorkomen. Zodra u de door Brands aanbevolen kabelinstallatietechnieken hebt geleerd, beschermt u uzelf en uw gezin voor de komende jaren.