Maak uw website niet ingewikkeld: uw website is geen productcatalogus. Het moet voortdurend indruk maken op uw bezoekers en hen informeren over hoe uw bedrijf hen kan helpen. In de meeste gevallen zullen uw klanten u niet eerst bellen en bij hun eerste bezoek bij u kopen. Voor de meeste vragen zullen ze eerst informatie willen vinden die hun vraag beantwoordt. Houd uw informatie eenvoudig en eenvoudig.

In eerste instantie kunt u denken aan een "contact"-pagina of een eenvoudig te gebruiken contactformulier. Omdat zoveel mensen niet graag bellen, gaan de meeste mensen gewoon online op zoek naar de informatie die ze nodig hebben. Als uw website gebruiksvriendelijk en veilig online is, zullen uw contactgegevens fungeren als een effectief verkoopinstrument.

Geen Live Help: Behalve de veelgestelde vragen, zijn de meeste documentatieberichten die u aan klanten kunt verstrekken, webformulieren. Dit elimineert de noodzaak voor uw computerhelpdesk om vragen van klanten te behandelen. Dit zijn extra kosten, maar het is het dubbel en dwars waard. Het geeft je controle over je website en daardoor kun je zelf het gesprek voeren.

Personaliseer uw web: Ga er niet vanuit dat mensen dezelfde informatie over uw bedrijfsinformatie zullen vinden, aangezien zij dat niet zullen doen. Het hebben van een gepersonaliseerde website, persoonlijke informatie voor het bedrijf zoals "contact", postadres of website-URL, zal potentiële prospects aantrekken en vervolgens in klanten veranderen.

Maak het gericht: de website van uw bedrijf vermeldt zijn functie, maar het moet nog steeds gericht zijn op uw specifieke behoeften. Uw product- of servicebeschrijvingspagina moet bijvoorbeeld een duidelijke beschrijving bevatten van wat die producten en services zijn. Bovendien moet de informatie trefwoord-geoptimaliseerd zijn voor uw gewenste lokale zoekmachine-vermeldingen op Google, Yahoo en MSN.

Beperk het: mensen brengen tijd door op internet als gevolg van entertainment. Daarom zal het doel van uw website duidelijk zijn voor mensen met het basisdoel om het internet op te blazen. Daarom, zodat het na een tijdje niet verdwijnt, is het belangrijk om het compact te houden en moet de startpagina een punt hebben. U moet er rekening mee houden dat uw bedrijf zowel als bedrijf als uw medewerkers zal groeien. Formuleer uw website zoals u de organisatiedoelen voor de toekomst stelt.

Hoe lang duurt het voordat de site is gedownload? Hoeveel tijd vanaf de eerste keer dat de persoon uw website bezoekt tot het sluiten van de deal is belangrijk. Hoe langer het proces, hoe meer mensen hun interesse verliezen en mogelijk uw website verlaten. Weet dat hoe sneller het downloaden, hoe beter uw site zal presteren. Nogmaals, dit zal ook de indexering voor zoekmachines optimaliseren.